Fotografie z cest po světě

Obrázky z Cestování světem

Cestování světem

Web o cestování pro cestovatele a zvědavce

So
16
Srp '14

Kempování v Malém lucemburském Švýcarsku

 

V minulosti jsem již psal o tom, že v Echternachu lze celkem rozumně kempovat – viz tip na výlet a článek Malé lucemburské Švýcarsko. Protože jsme neznali kvalitu ani podmínky, rozhodli jsme se místní kemp prověřit a také v této oblasti podniknout výlety. Tento článek se bude zabývat kempováním v Camping Officiel Echternach v route de Diekirch 17 (ulice a čp). Vybírali jsme jej záměrně již podle předchozí letmé návštěvy.

Příjezd do kempu, check-in a parkování

Pokud pojedete směrem z Německa od města Trier, čeká Vás průjezd přes Echternach, který je momentálně (11.8.2014) omezen prácemi na vozovce. Jakmile budete míjet autobusové nádraží, zbývá do odbočky kempu cca 200 metrů a doleva (je tam menší směrovka na kemp).

Přijíždíme s mírným zpožděním okolo 19. hodiny. Recepce u vjezdu je již zavřená – mají otevřeno do 17.00. Nicméně je zde ještě noční recepce přímo v kempu – tedy běžný rodinný domek, kde žije paní (hovoří pouze francouzsky), co Vás nasměruje na správnou parcelu – a chce po Vás většinou OP nebo cestovní doklady. To aby jste jim druhý den neujeli bez placení. Nedovedu si však představit, jak získává přehled o celém kempu.

Poznámka: Nechávat někde doklady je protizákonné, takže pokud se chcete chovat jako zákonů ČR si vážící člověk, musíte porušit pravidla kempu a usadit se na nějaké parcele a druhý den ráno to jít teprve nahlásit… (Nechci tady nikoho navádět, ale tato situace má omezenou míru správných řešení 🙂 ).

Parkování je buď možné přímo na parcele – v případě míst pro karavany a větší stany. Nebo na odstavných parkovištích poblíž míst pro menší stany – dostupné většinou do cca 100 metrů .

Rozložení kempu a poloha

Kemp se rozkládá směrem do kopcovitého úseku. Dělí se na tři části – ta v nejnižší poloze je hodnocena jako nejluxusnější. Okolo noční recepce po silnici se dostanete k části číslo 2 – ta je určena převážně pro menší stany. Jsou zde vytvořeny jakési terasy. Třetí část je pak nejvýšše položená a je smíšená – karavany, stany, malé stany.
Poznámka: mezi druhou a třetí částí je ještě cosi jako camping site – menší prostor tak pro 4 – 6 stanů (dle velikosti), kde jsme nalezli i ohniště.

Pěšky je kemp od centra města cca do 15 minut chůze.

Sociální zázemí, vybavenost, zábava

Rozdělení kempu na 3 části odpovídají i sociální a hygienická zařízení. Pro každou sekci je jedna budova. V 1. části jsou navíc k dispozici i automatické pračky (ceny viz. sekce Ceny kempu a v kempu).

 

Kvalita sprch, toalet a umývárek.
V sekci číslo 1 – nejlepší, viditelně po rekonstrukci, dostupný jeden fén pro pánskou i dámskou část. Pro sekci číslo 2, kde jsou umývárky poblíž noční recepce, bych kvalitu hodnotil přibližně stejně. I zde je fén. Narozdíl však od předchozí sekce je v pánské části snímatelný a více nám vyhovoval.

V poslední části kempu jsou sprchy také v dobré kvalitě, horší je to občas s čistotou toalet. Tam už to určitě na jedničku podtrženou není – spíše tak jedna mínus. Bohužel je to dáno některými návštěvníky (neznají splachování a neumí po sobě nechat čístou tolaetu – brrr).

 

Nádobí si lze umýt v umývadlech, která sousedí se sprchama. Navíc se zde ještě nachází další místa s umývadlem a tekoucí pitnou vodou – roztroušeny jsou po celém kempu.

 

Součástí kempu je také bazén a vedle něj něco jako malá vířivka. Obojí je v třetí části kempu za plotem ve střežené oblasti. Otevírací doba je od 10.00 do 19.00 do 1. září. V deštivých dnech je areál zavřen.

 

Na parcelách pro karavany a větší stany jsou k dispozici elektrické kapličky. Připojení je stejné jako do českých zásuvek – jen pozor na naše starší přípojky – musí se použít buď kabel s koncovkou bez ochranného vodiče CEE 7/17 nebo zásuvku normy schuko (typ F) (viz. wikipedia Zásuvka).

 

Poblíž hlavní recepce se ještě nachází společenská místnost – k dispozici je zde stolní fotbálek, karty, nějaké další hry, televize a krb. Otevřeno evidetně nonstop. V této místnosti – resp. před ní je také k dispozici wi-fi připojení k internetu (poměrně rychlé, ale slabší signál). Nejlépe je vzít židli a sednout si ven před budovu na spojovací komunikaci.

 

Pro žíznivé je v kempu několik automatů s plechovkami – CocaCola, Fanta, Sprite a voda. Cena je jednotná 1 EUR za plechovku – tuším 2dcl. Tu CocaColu jsem zkoušel – chutná o dost jinak než do čech distribuovaná verze (méně chemicky).

 

Většina cest je v kempu v noci osvětlena, okolo umývárek jsou lampy také rozmístěny. Stanové parcely jsou povětšinou také osvětleny, světlo je tlumené, nebudí ze spaní…

 

Do kempu každé ráno jezdí auto s pečivem.  Ceny opět viz ceník.

Ceny kempu a v kempu

Cena za pití z automatu je tedy 1 EUR za plechovku. Dále se pokusím shrnout ostatní ceny.

Připojení k elektrice – 1 noc – 2,5 EUR.
Použití automatické pračky – 1x – 3 EUR.
Použití wi-fi – zdarma.
Pokud si budete pouze chtít nabít telefon nebo tablet – jděte do společenské místnosti – zde je to zdarma a není třeba kupovat elektriku na parcele – tak nás informovala recepční.
Ceny za kempování ve stanu a karavanu – viz. oficiální ceník na stránkách kempu zde.
Croissant od pojízdného prodejce pečiva – 0,80 EUR.

Jazyková výbava na recepci

Při rezervaci přes e-mail jsem komunikoval nejprve v angličtině – později jsem dostával odpovědi v němčině – včetně potvrzení rezervace parcely. Na noční recepci bylo možno komunikovat pouze francouzsky. Jazyky se tady celkem dost míchají :-). Povětšinou se s angličtinou a němčinou domluvíte, nicméně v tak 25% případů budete bez francouzštiny v méně výhodné situaci.

Fotogalerie

Fotografie sociálních zařízení jsem prostě nepořídil, protože tam pořád někdo strašil – takže mi musíte věřit, že to bylo jak píši. Jsou zde celkem 2 fotky jen pro dokreslení kempu – sorry…

Ofline verze článku:

Komentovat »

Odpovědět

Blue Captcha Image Refresh

*