Fotografie z cest po světě

Obrázky z Cestování světem

Cestování světem

Web o cestování pro cestovatele a zvědavce

So
18
Dub '15

Nákupy v Německu – postřehy, rady a překvapení

 

Čas od času se nám stane nečekaná událost na cestách nebo nějaké překvapení. Rozhodl jsem se tedy sepsat pár zajímavostí, co Vás mohou překvapit nebo co se Vám může stát – nečekejte žádný horor, jsou to spíše takové dobré tipy pro ty z Vás, kteří chtějí jet nakoupit do Německa poprvé nebo tam nejezdí tak často.

Vratné obaly, zálohované sklenice a láhve

Poměrně dost lahví a sklenic je vratných a jsou na ně zálohy. Takovým příkladem jsou například jogurty ve skle 500ml – sklenice 0,15 EUR (prodávají se hlavně v Edece a Rewe). Při vrácení si uplatněte kupón na kase ihned. Já na to zapomínám a zkusil jsem to v jiné Edece a nevzali jej, není to prý z jejich obchodu :-).

 

Kupóny a slevy

Edeka má občas také akce s kupóny v letáku – ten je na jejich webu – pokud Vás napadá si jej vytisknout doma, zapomeňte, berou pouze originály z jejich letáku.

 

Müller kosmetika – leták opět na www stránkách, pokud si vytisknete, kupóny Vám uznají. A stalo se mi, že jsem nevytisknul a kupóny mi dali přímo na místě z pod kasy – pak je namarkovali a ještě se s úsměvem rozloučili (podobné chování jsem zažil snad asi jenom v Norsku – tip na výlet).

 

Rewe – pokud si zde zařídíte jejich kartu, při nákupu získáváte body, za 1000 bodů je sleva 10 EUR.

 

Ofline verze článku:

Komentovat »

Odpovědět

Blue Captcha Image Refresh

*